Loopbaanadvies uit NL Leert Door

Hoe maak jij gebruik van het gratis loopbaanadvies uit de regeling NL Leert Door.

Loopbaanadvies volgens NL Leert Door

Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Werkzoekenden, werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen dankzij de subsidieregeling NL leert door gratis een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Met zo’n ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan je steunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Vanaf 1 december 2020 zijn er 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken met de loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen en waar jij je nog kunt ontwikkelen.

 Vind een loopbaanadviseur.

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een loopbaanadviseur de juiste opleiding en voldoende werkervaring moet hebben. Vraag van tevoren of de loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf meedoet aan ‘NL Leert door’. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches met een kwaliteitskeurmerk.

Career Management Institute (CMI). Met een CMI-certificering laat een loopbaanprofessional duidelijk zien dat hij of zij vakbekwaam is.

Nederlandse Orde van Beroepscoaches


Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies? 

Het werkt heel eenvoudig!

  • Kies voor een loopbaanadviseur in de buurt.
  • Meld je telefonisch bij hem of haar aan en vraag of hij/zij loopbaanadvies verstrekt met vergoeding uit NL Leert Door. 
  • Maak een afspraak.
  • De loopbaanadviseur vraagt subsidie aan en regelt de administratie.
  • De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en beantwoordt, samen met jou, een online vragenlijst. Het resultaat? Een ontwikkelplan op maat.

 

Leerwerkloket Twente

Je kunt ook via het aanmeldformulier op deze website een afspraak maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk en kosteloos.