Naar overzicht
Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 10-07-2020

Iets niet weten betekent dat alles nog kan

“Iets vragen vind ik lastig. Maar ik kwam er echt even niet zelf uit. Met hulp van Leerwerkloket Twente heb ik zaken op een rijtje gezet en een nieuwe baan gevonden als Huiskamerbegeleider bij Mediant. Een super combinatie met mijn eigen bedrijf Mysafehouse waarin ik mijn passie voor veiligheid en lesgeven verder kan invullen.”

Dat Raymond van Kammen gemaakt is voor werken met mensen, veiligheid en kennis overdragen blijkt uit zijn hele CV. Hij heeft functies gehad als Agent, Rechercheur, Coach en Instructeur veiligheidstrainingen. Enige jaren geleden koos Raymond voor het zelfstandig ondernemerschap en richtte hij zijn eigen opleidingscentrum MySafehouse op. Met het motto “Veiligheid voor iedereen” verzorgt hij trainingen voor effectieve zelfbescherming voor zakelijke en privé klanten. Dat ging goed maar Corona heeft Raymond aan het denken gezet. Teruglopende opdrachten en daarmee inkomensverlies gaven een ongemakkelijk en onzeker gevoel. Hij wil het zelf oplossen maar loopt vast. In 2019 heeft Raymond als ZZP’er gebruik gemaakt van het Twents Fonds voor Vakmanschap en via het fonds is hij gewezen op de mogelijkheid van loopbaancoaching bij Leerwerkloket Twente. Raymond maakt een afspraak met Leerwerkloket adviseur Eric. Dat blijkt een enorme klik. Raymond roemt de nuchterheid, duidelijkheid en bevlogenheid van Eric. De gesprekken en ingezette testen zorgen voor inzicht in kerncompetenties, kwaliteiten en keuzemogelijkheden. Hierdoor weet hij dat hij naast het zelfstandig ondernemerschap graag in loondienst in een team zou werken. Ook de tips van Eric om het eigen netwerk te benutten, te durven vragen en de aangedragen vacature waren goud waard.

“Natuurlijk moet je het zelf doen. Maar met de hulp en tips van het Leerwerkloket heb ik keuzes kunnen maken en weet ik hoe mijn ideale werksituatie eruitziet. Met dit inzicht heb ik gesolliciteerd op de functie van Huiskamerbegeleider bij Mediant. Een nieuwe functie waarin ik gastheerschap kan combineren met veiligheid voor cliënten en personeel. Ik ben een gelukkig man want per 1 september mag ik beginnen!”


Jolanda Schonewille

Adviseur Leerwerkloket Twente

10 juli 2020


Foto Annabel Jeuring


Delen

Gerelateerde berichten