Heb je een vraag? Vind hier je antwoord!

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Zit het antwoord op jouw vraag er toch niet tussen, neem dan contact op en wij helpen je zo snel mogelijk verder!

  • Hoe ziet een adviestraject eruit?

    We nemen contact met je op voor een telefonische intake. Vervolgens maken we een afspraak voor een adviesgesprek van ongeveer 1 uur. In dit gesprek wordt duidelijk wat jij nodig hebt. Dat kan zijn 1 gesprek met tips voor vervolgstappen, dat kan zijn een competentie/interesse test met terugkoppelingsgesprek. We kennen trajecten met 1 contactmoment en trajecten met misschien wel 4 gesprekken.

  • Ben ik verplicht om iets met het advies te doen?

    Nee, je hebt na het gesprek geen verplichtingen. Wij hopen natuurlijk dat je met ons advies vervolgstappen zet in je loopbaan, maar het is aan jou.

  • Waarom zou ik me als werkende/werkzoekende bij Leerwerkloket Twente melden?

    Wij zijn het enige onafhankelijke, kosteloze, vrijblijvende en deskundige adviespunt op het gebied van leren en werken. Of het nu gaat om een carrièreswitch, opleidingen/cursussen bij reguliere scholen of commerciële bureaus, kansrijke beroepen, ontwikkelingen in jouw vakgebied of financieringsmogelijkheden, wij hebben alle kennis in huis. Zonder enig commercieel/zakelijk belang.

  • Ik heb geen diploma, wat kan Leren en Werken Twente dan doen?

    Wij kijken naar jouw interesses, kennis en competenties. Dan bepalen we samen op welke manier jij zo snel mogelijk een diploma kunt halen. Dat kan op verschillende manieren; via bij ons bekende leerwerktrajecten bij werkgevers, via MBO praktijkleren, MBO certificaten of (maatwerk) BBL trajecten.

  • Wat is een BBL of BOL opleiding?

    Dit zijn MBO opleidingen, afhankelijk van keuze op niveau 2, 3 of 4. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg waarbij je in een arbeidsovereenkomst ongeveer 4 dagen werkt en 1 dag in de week naar school gaat. Je ontvangt voor je werk een salaris. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg en hierbij loop je als student één of meerdere stages. Als BOL-student heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Een BBL opleiding kan via een ROC, als interne maatwerk opleiding bij een werkgever of via commerciële opleidingsbureaus.

  • Ik heb geen geld voor een opleiding, wat doen jullie dan?

    Wij kennen de fondsen, subsidies en mogelijkheden om jouw kosten geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen en welke voorwaarden daarvoor gelden. We onderzoeken samen of er voor jouw specifieke situatie mogelijkheden zijn.

NO OPTION SET